Рецепти до романтичної вечері: як не зіпсувати найважливіший вечір

Романтична вечеря вдома — це дуже хвилююче, особливо якщо все відбувається вперше. У такий вечір важлива кожна дрібниця. Адже влаштувати побачення в ресторані — це одне, а приготувати вечерю на двох самостійно — зовсім інша річ. Як зробити, щоб домашнє побачення вдалося, залишило тільки найкращі спогади і бажання повторити все знову? Відповіді знайдете в нашому збірнику лайфхаків. Про це пише Файна сторінка із посиланям на блог МЕТРО.

Ідеї для вечері: легко, смачно та корисно

Напередодні романтичної вечері будь-якій господині (або господареві) одразу хочеться пустити в хід «важку артилерію» та продемонструвати всі свої кулінарні таланти. Але не поспішайте варити густий борщ або крутити голубці. Ліпше, якщо приготовані вами страви будуть простими (складатимуться максимум з 4 – 5 інгредієнтів) і не залишать тяжкості в шлунку.

Тому говоримо тверде «ні» жирним супам, котлетам, голубцям, майонезним салатам, плову, борошняним виробам, картопляній печені й іншим традиційним стравам. Вони надто калорійні й викличуть лише одне бажання — задрімати перед телевізором. Якщо все-таки хочеться подати щось ситне, зупиніть вибір на пасті з вишуканим соусом (її рецепт публікуємо нижче).

Готуючи романтичну вечерю для коханого (або коханої), намагайтеся уникати:
  • страв, які передбачають використання сирих цибулі та часнику. Хоча вони й надають пікантності їжі, але запах згаданих овочів може перешкодити романтичному продовженню вечері;
  • страв, які незручно їсти виделкою і ножем, — дрібної риби, курячих крил або стегенець. Погодьтеся, масні пальці, забруднений одяг — аж ніяк не те, що потрібно в такий вечір;
  • зовсім уже екзотичних інгредієнтів і страв. Наприклад, устриці комусь можуть здатися божественним делікатесом, а хтось побачить у них тільки слизьку субстанцію. Не забувайте про те, що простота також може бути вишуканою!

Страви для романтичної вечері: закуски

Обдумуючи сценарій домашньої романтичної зустрічі, спробуйте дізнатися про гостя якомога більше. Особливо про його (або її) кулінарні пристрасті. Ідеальний варіант, якщо вийде пригостити гостя саме тим, що він любить.

Як закуски можна подати:

  • набір маленьких смачних канапе. Для їхнього виготовлення можна взяти багет, крекери, тостовий хліб, розрізаний на квадратики або трикутники. Як начинку використайте плавлений або м’який сир, зверху покладіть шинку, твердий сир, хамон, в’ялені помідори, мариновані та свіжі овочі, червону рибу, мідії та креветки, смажені перепелині яйця;
  • нарізки з сиру та м’ясних делікатесів. Уникайте занадто соковитих продуктів. Нарізайте все так, щоб зручно було брати руками. На тарілки з сирами та м’ясом можна також покласти помідори чері, горішки, соломку або грисіні;
  • салат зі свіжих овочів. Універсальний рецепт — суміш салатного листя, що-небудь білкове (малосольна риба, копчена курка, шматочки смаженої телятини), свіжі томати, огірки, шматочки твердого сиру. У такий салат також можна додати кедрові горішки, трохи сухариків. Заправка — лимонний сік, оливкова олія, крапля соусу теріякі або винного оцту. Але не перемудріть! Наприклад, не варто заливати цей салат майонезом або додавати в страву варені яйця — вони мають не найприємніший запах.
Основна страва: романтично, як у кіно

Готуючи романтичну вечерю, меню вибирайте так, щоб страви можна було використовувати для флірту. Скажімо, паста — чудовий спосіб зблизитися.

«Начарувати» спагеті та соус здатен навіть кулінар-початківець. Звичайно, можна зробити ставку на класику, приготувавши карбонару, болоньєзе або лазанью. Але вони досить калорійні, тому краще зупинитися на легшому варіанті. Спагеті або спагетіні зваріть до напівготовності заздалегідь.

Для соусу знадобиться:
  • 200 г свіжого солодкого гарбуза;
  • 300 г очищених заморожених або свіжих креветок;
  • часник, оливкова олія;
  • 100 мл вершків;
  • сіль, перець, сушені італійські трави.

Гарбуз нарізати тонкою соломкою (якщо партнер не любить цей овоч, його можна замінити печерицями). На розігрітій олії підсмажити часник, потім прибрати його. В олію покласти гарбуз. Підсмажити до золотавого кольору. Потім додати креветки. Готувати до рожевого кольору. Влити вершки, додати сіль, перець і приправи. Коли соус закипить, додати пасту. Готувати, допоки паста не насититься ароматами соусу. Перед подачею посипати тертим пармезаном. Доповніть цю страву охолодженим білим вином, і вечеря при свічках точно буде вдалою!

Що приготувати коханому, щоб трапеза не вийшла надто ситною або, навпаки, легкою? Спробуйте зробити вишукану й просту страву всього з двох інгредієнтів! Спаржа в беконі, шинці або хамоні — це надзвичайно смачна їжа, яка чудово підійде для домашнього побачення. Окрім того, приготування такої страви забере всього 10 хвилин.

На двох знадобиться:
  • 10 стеблів свіжої спаржі;
  • 10 шматочків бекону, шинки або хамону (прошуто);
  • спеції, оливкова олія для обсмажування.

Спаржу опустити на 5 хвилин в киплячу підсолену воду. Коли охолоне, обернути м’ясом і підрум’янити на сковороді в оливковій олії. Подавати з соусом — сметанним, тартаром або приправою, приготованою на основі соєвого соусу. Під таку страву добре підійде сухе червоне вино.

Романтична вечеря: що приготувати на десерт

Гарна ідея — готове асорті маленьких тістечок. Завжди згодиться й коробка якісних шоколадних цукерок. Заздалегідь підготуйте страву з полуницею, виноградом, нарізкою з яблук, груш, бананів. Щоб фрукти не потемніли, збризніть їх лимонним соком і накрийте харчовою плівкою.

Якщо хочеться приготувати десерт на романтичну вечерю, прості рецепти — найліпша ідея. Наприклад, можна зробити желе або листковий десерт у креманках. З нескладним приготуванням таких солодощів впораються навіть закоренілі противники кухонних експериментів.

Желе можна купити в пакетику та зробити його згідно з інструкцією на упаковці. Потім залити розведеною масою часточки цитрусових і поставити форми в холодильник, щоб ласощі застигли. Перед подачею желе прикрасити збитими вершками.

Для приготування листкового десерту в креманках вам знадобиться:

  • хрустке шоколадне печиво — 4 шт.;
  • різні горіхи (можна карамелізовані) — 200 г;
  • збита з цукром сметана — 400 г;
  • свіжі або заморожені ягоди (малина та полуниця) — 100 г;
  • тертий шоколад для посипання.

Інгредієнти розкласти шарами (печиво, крем, горіхи, ягоди), і так кілька разів. Посипати тертим шоколадом

джерело

Share
error: Content is protected !!